Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

πού είσαι Ανδρέα για να δείς

Το είδαμε και αυτό. Μητσοτάκης στηρίζει Παπανδρέου.
Αλλά τι να σου κάνει και αυτός ? Πατέρας είναι. Δεν θα στηρίξει το "σπλάχνο" του?
Το πρόβλημα είναι ότι με τέτοιες δηλώσεις, μάλλον καταφέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Εκνευρίζει τους νεοδημοκράτες και τους διώχνει μακρυά απο την κόρη του.

Φαίνεται ότι η εμπάθεια του για τον Σαμαρά, κυριαρχεί τις κινήσεις του και οδηγεί την άλλοτε ψύχραιμη και ορθολογική σκέψη του σε λάθη.

Πιθανώς η ηλικία του (93) , που δεν φαίνεται να επηρέασε την διαύγεια ή την ευστροφία του, διεγείρει έναν ιδιότυπο συναισθηματισμό πού τόν οδηγεί σε λάθη που δεν έκανε παληά.

Παρ' όλα αυτά και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, πρέπει να ομολογήσω ότι οι απόψεις του περί οικονομίας, λιτότητας, περικοπών ήταν πάντα οι ίδιες, απλά αλλάζουν οι θέσεις των κομμάτων ανάλογα με ποιός κυβερνά και ο Μητσοτάκης έχει πιά αδυναμία να ακολουθήσει αυτό το παιχνίδι, που κάποτε έπαιζε άριστα.

Εμένα, που δεν είχα ποτέ πολιτική σχέση μαζί του, δεν με ενοχλεί να τον βλέπω καμιά φορά στην τηλεόραση, καθώς μου υπενθυμίζει την διαχρονική μεταστροφή των πολιτικών πραγμάτων στην χώρα μας ανάλογα με τις φιλοδοξίες ή επιδιώξεις των εκάστοτε ηγετών μας.

3 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν νομίζω ότι ο Μητσοτάκης έκανε μεταστροφή μιας και έχει άχτι τον Σαμαρά και με το δίκαιο του. Ο Σαμαράς έριξε την κυβερνήσή του επειδή την είχε ψωνίσει και με την πρώτη ευκαρία διέγραψε την κόρη του η οποία ψήφισε υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας από τα χάλια που προκάλεσε η ΝΔ.

Μακάρι στην ηλικία του να έχουμε τέτοια διαύγεια πνεύματος.

Εκνευρίζει τους νεοδημοκράτες και τους διώχνει μακρυά απο την κόρη του.

Κάνεις ένα τεράστιο λάθος η Μπακογιάννη όπως και ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθεροι και είναι ένας βασικός λόγος που ο Σαμαράς διέγραψε την Μπακογιάννη.

vassper είπε...

Γειά σου Γιάννη
Την λέξη μεταστροφή δε την χρησιμοποίησα για αυτό, αλλά για τις συνήθεις κωλοτούμπες που κάνουν οι πολιτικοί μας, μεταξύ των οποίων και ο Μητσοτάκης.
Οσον αφορά τους φιλελεύθερους, εκφράζονται σε μεγάλο ποσοστό μέσα στην ΝΔ,η οποία έχει μόνο να χάσει άν τους ταυτίσει με την Ντόρα και τους αφήσει να απομακρυνθούν.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Οσον αφορά τους φιλελεύθερους, εκφράζονται σε μεγάλο ποσοστό μέσα στην ΝΔ
Ακόμα και αν υπάρχουν μάλλον θα φύγουν αν η Ντόρα φτιάξει κόμμα...

Η ΝΔ με πρόεδρο τον Σαμαρά είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, ίσως όχι όσο ακραίο όσο είναι ο ΛΑΟΣ (για να πω και του Σαμαρά το δίκαιο) :P

Δεν είμαι ειδικός της πολιτικής πορείας του Μητσοτάκη οπότε πάω πάσο.

Ο πρώτος που άρχισε να διώχνει τους φιλελεύθερους από τη ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραμανλής που διέγραψε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο. Από τότε η ΝΔ πηγαίνει συνέχεια προς την ακροδεξιά με αποκορύφωμα το μη-θέμα των ταυτοτήτων όπου ο Καραμανλής έτρεχε πίσω από τα ράσα του Χριστόδουλου. Μάλλον θυμάσαι τις τηλεοπτικές εικόνες όπου υπέγραφε παρέα με τη γυναίκα του.