Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν.

Κυριακή 10 το βράδυ και φαίνεται ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ επέλεξε ότι ο ηγέτης που του αξίζει είναι ο Γ.Παπανδρέου. Αυτός που στις 16 Σεπτεμβρίου, μετά απο την ήττα του στις εθνικές εκλογές, ήταν ο αποδιοπομπαίος, ο χαμένος, ο άχρηστος, το παιδί που δεν κάνει.

Και ώς εκ' θαύματος, μέσα σε 50 ημέρες, καταφέρνει, χωρίς πολιτική συζήτηση, χωρίς ανάλυση της ήττας, απλά με την γνωστή μέθοδο των συνθημάτων και υποσχέσεων, να αντιστρέψει το κλίμα και να αναδειχθεί, με γνήσια δημοκρατική διαδικασία, ο εκλεγμένος πιά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ειναι εντυπωσιακό, για μένα τουλάχιστον, πώς είναι δυνατόν, όλος αυτός ο κόσμος να ψηφίζει κάποιον που ακόμα και στα τελευταία γκάλοπ, θεωρεί λιγότερο αποτελεσματικό απο τον αντίπαλό του και πιθανά πάλι ηττημένο στις επόμενες εκλογές. Κάποιον, που αυτά που υποσχέθηκε τώρα ότι θα βελτιώσει στην δομή και πολιτική του κόμματος, είχε για 3,5 χρόνια την ευκαιρία να τα κάνει. Να χάνει αυτός που θα κέρδιζε τον Καραμανλή και να κερδίζει αυτός που μόλις έχασε απο τον Καραμανλή.

Και ας δεχθούμε ότι ο Βενιζέλος είναι αρριβίστας, εξουσιομανής και φόβισε το κόσμο με την επιθετικότητά του. Μα, με αυτά τα χαρακτηριστικά κρίνεται αποτελεσματικότερος απο τον Παπανδρέου.Και μην μου πείτε, ότι δεν ενδιαφέρεται το ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε, όχι τον Συνασπισμό ή το ΚΚΕ, που και αυτούς τους ενδιαφέρει. Ενα πολυσυλλεκτικό κόμμα που κυβέρνησε για 20 χρόνια και το συγκολητικό υλικό για όλα τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του είναι η εξουσία. Που την έχασε και πρέπει να την ξαναβρεί.

Φαίνεται τελικά, ότι για μια ακόμα φορά επικράτησε στους Ελληνες το θυμικό, ο συναισθηματισμός , η συμπάθεια πρός το καλό παιδί και κυρίως, η εμμονή στα δυνατά επίθετα. Φυσικά, βοήθησε η αξιοποίηση του κομματικού μηχανισμού και η προώθηση απο τα media. Γιατί, δεν πείθομαι ότι κυριάρχησε η πολιτική άποψη, η συγκρότηση ή η επικοινωνιακή παρουσία του Γ.Παπανδρέου.

Τελικά, επιβεβαιώθηκε ότι είχε δίκιο ο Τράγκας όταν έλεγε στον Χατζηνικολάου " μα Νίκο μου το μαγαζί είναι δικό του, έχει όλες τις μετοχές"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και το μαγαζί είναι δικό του.Μαζί με το ρολόι του παππού, πήρε και τους τίτλους του μαγαζιού

Λωτοφάγος είπε...

"Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο", είχε πει ο εθνικός μας ψυχίατρος με τα τεράστια... φρύδια! Τι να προσθέσω; Γι αυτό θα ανήκω πάντα στους αναποφάσιστους που είναι αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν ποτέ μεγάλα κόμματα! Φέτος ψήφισα Οικολόγους Πράσινους, και δεν με απογοήτευσαν αφού πέτυχαν απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το άρθρο 24 και τις καμένες εκτάσεις(όχι, δεν κάνω προπαγάνδα!).

vassper είπε...

λωτοφάγε
συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Οταν τα δυο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα αρχίζουν να παίρνουν κατω απο 30% θα αποδείξουν οι πολίτες αυτής της χώρας την πολιτική τους ωριμότητα.Εχω βαρεθεί να ακούω για οράματα (=παραμύθιασμα)που όλοι θα τα έχουν ξεχάσει σε 2-3 χρόνια, για μεταρυθμίσεις και αλλαγές που δεν γίνονται ποτέ και περιμένω όλη μου την ζωή την ανάκαμψη που θα ακολουθήσει την λιτότητα που δεν αποδίδει ποτέ.

Roadartist είπε...

συμφωνώ οντως "οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν".....
Είμαι περίεργη να δω την αυριανή σάτιρα του Λαζόπουλου :)

vassper είπε...

καλώς την roadartist
και εγώ θα στηθώ για τον Λαζόπουλο σήμερα. Από τώρα γελάω.Δινει resital τωρα τέλευταία. Αυριο θα τον σχολιάσουμε

Βάσσια είπε...

Εμένα πάλι κου έχει αρέσει απο καιρό η ρήση (και γραφή) του Μίμη Ανδρουλάκη - ότι δηλαδή ο Γιώργος ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ για να βάλει σε τάξη το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό τα λέει όλα.

vassper είπε...

vassia μην μασάς. Ετσι το λέει, ο Ανδρουλάκης.Μπάς και το πιστέψουμε. Και σίγουρα για να ξεχνάμε ότι ο Γιωργάκης πάντα διοριζόταν. Υπουργός απο τον μπαμπά του, υπουργός και μετα αρχηγός απο τον άλλο μπαμπα, τον Σιμήτη. Πρώτη φορά που κερδίσε κάτι ήταν προχθές και αυτό με την βοήθεια κάποιων μπαμπάδων που φρόντισαν να συνωμοτήσει όλο το σύμπαν για να το πετύχει.