Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

είδες ο Γιωργάκης

κοίτα που θα μας εκπλήξει ο Γιωργάκης, όχι μόνο με τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά και με τις κινήσεις του σαν πρωθυπουργός.
Το πως κατόρθωσε, τα προηγούμενα δύο χρόνια να εκτοπίσει απο το ΠΑΣΟΚ, τους περισσότερους απο το λεγόμενο "παλαιό ΠΑΣΟΚ" και κυρίως αυτούς που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα, κανείς δεν το κατάλαβε.
Το πώς κατόρθωσε, με το μειλίχιο ύφος του, να κυριαρχήσει στην μάχη του με το Κωστάκη και μάλιστα με 10% διαφορά, κανείς δεν το πίστευε. Ισως μόνο η μάνα του. Αυτή ξέρει, ώς νύφη, σύζυγος και τώρα, μητέρα πρωθυπουργού.
Και μετά τις εκλογές, η επιλογή των υπουργών. Το πως ο Γιωργάκης, που στο μεταξύ έγινε Γιώργος, δημιούργησε ένα αξιοπρεπές κυβερνητικό σχήμα, αφήνοντας έξω φαντάσματα του παρελθόντος, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, κανείς δεν το περίμενε.
Οι πρώτες του κινήσεις, το ταξείδι στην Ηλεία, οι ομιλίες για την δημόσια διοίκηση και τα ρουσφέτια, η μείωση των κρατικών αυτοκινήτων, η πρόταση για νέο εκλογικό νόμο, ακόμα και η στάση του στο ταξείδι του στη Τουρκιά, νομίζω ότι αιφνιδίασαν τους πάντες.
Ας ελπίσουμε να συνεχίσει να μας εκπλήσει. Γιατί, ανεξάρτητα απο τα πολιτικά πιστεύω του καθενός, όλοι ελπίζουμε να πετύχει, γιατί απλά ή χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια.
Η οικονομία πρέπει να ανακάμψει γρήγορα και να αρχίσουν κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δομών της, που είναι προβληματικές απο γεννέσεως του Ελληνικού κράτους.
Η ανεργία πρέπει να μειωθεί γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του.
Οι δημόσιες παροχές (υγεία, παιδεία, διοίκηση κλπ) πρέπει να ξαναγεννηθούν.
Η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια του πολίτη πρέπει να ανακτηθούν ξανά.
και πολλά ακόμα πρέπει να αλλάξουν, γιατί ο Ελληνας έχει ανάγκη να νοιώσει ασφαλής, σημαντικός και να αρχίσει να ονειρεύεται για τη ζωή του και το μέλλον του.
Οι πολίτες έδωσαν στον Γιώργο αυτό που ζήτησε. Ισχυρή αυτοδυναμία. Αλλά χωρίς λευκές επιταγές και μεγάλη πίστωση χρόνου. Μέχρι την άνοιξη, στις προεδρικές εκλογές. Γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλη απαξίωση και την έχει στημένη στην γωνία. Και αν αρχίσουν πάλι τα ίδια, οι πολίτες θα τον τιμωρήσουν, όπως τον άλλον. Ασάλειωτα και χωρίς δεύτερη ευκαιρία. Γιατί, όπως είπαμε, δεν υπάρχουν περιθώρια.
Και μόνο τότε, αν πετύχει, θα κατοχυρωθεί στην συνείδηση μας ώς Γιώργος. Αλλοιώς θα ξαναγίνει Γιωργάκης και θα χαθεί στίς πτυχές της ιστορίας. Οπως ο άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: